ZATERDAG 9:00 AM tot 17:00 PM

ZONDAG 9:00 AM tot 3:00 PM

ONS VERHAAL

Het was in 1960, bij het aanbreken van de Golden Sixties, dat burgemeester Cooremans de Antiekmarkt van de Zavel inhuldigde. Ze kwam er na een visie van Georges Van de Weghe, een soort surrealistische profeet van de buurt. Het succes liet niet lang op zich wachten en vanaf het begin van de jaren zeventig moest er in de aangrenzende straten ruimte worden afgeknabbeld om nieuwe kandidaat-antiquairs te verwelkomen.

De Markt wordt een kweekvijver voor jonge talenten, die met een zeer klein budget kunnen beginnen en hun energie en talent kunnen wijden aan de jacht op de wonderen die zij op zaterdag en zondag trots zullen tentoonstellen ten overstaan van gepassioneerde klanten. Klanten die, heel vaak, hebben bijgedragen aan hun professionele cultuur en hun smaak hebben aangescherpt door hun eisen als verzamelaars.

Hard getroffen door de opsluiting, voor lange maanden gesloten, toen hij 60 werd, is de Markt vandaag herboren dankzij de koppigheid van de diehards die hem besturen en de aanzienlijke hulp van de stad onder de opeenvolgende schepenen van Marion Lemesre en Fabian Maingain.

Laten we wedden dat het nog 60 jaar weg is...

” De Markt wordt een kweekvijver voor jonge talenten, die met een zeer klein budget kunnen beginnen en hun energie en talent kunnen wijden aan de jacht op de wonderen die zij met trots zullen tentoonstellen".

CONTACT MET ONS OPNEMEN

7 + 6 =

SABLON
ANTIQUES
MARKET

Grote Zavelplein
1000 Brussel - België

ZATERDAG 9:00 AM tot 17:00 PM

ZONDAG 9:00 AM tot 3:00 PM